Sudjelovanje svih stanovnika Zagreba političkom odlučivanju

Svi stanovnici sudjeluju u oblikovanju grada: poticanjem aktivne participacije svih manjinskih i marginaliziranih skupina u suodlučivanju o svim aspektima razvoja i funkcioniranja grada; prepoznavanjem ključne uloge tih skupina u odlučivanju o pitanjima koja ih se direktno tiču kao pripadnika manjinskih skupina; reprezentacijom tih skupina u strukturama odlučivanja na razini grada i zapošljavanjem u gradskoj upravi i ustanovama te tvrtkama u vlasništvu Grada; poticanjem razvoja civilnog društva i aktivizma među pripadnicima tih skupina.

2 Likes

Slažem. Ali ne bi li trebalo odmah i dodati KAKO će se to postići? Ili to ne ide ovdje?

Super dio programa i vrlo bitna mjera! Mislim da bi se ta mjera mogla konkretizirati na način participativnog modela upravljanja - od urbanizma, sigurnosti u javnom prijevozu, do dostupnog stanovanja, kojoj prethodi da svi skupa, uz mjeru javnih kampanja i osvještavanja građanki i građana osvjestiti pozicije onih u skupina u društvu koje su često nadglasane (LGBT zajednice,romske zajednice i dr.) - od mjesnih odbora do skupštine grada.

Mi nismo to unosili u kratku verziju, ali će konkretne mjere sigurno biti dio integralne verzije programa. Ako imaš prijedloge konkretnih mjera, svakako ih napiši ovdje.

1 Like

Možda ako bi finacijski moglo biti nešto kao refrendumi.A možda je malo preglupo imat refrendum za baš svaku sitnicu.No za nešto što je od životne važnosti za građane i grad sam da se napravi refrendum.