Reorganizirati javni prijevoz

U reorganizaciju javnog prijevoza se može krenuti odmah koristeći postojeće resurse uz planiranje razvijanja novih.
Predlažem da se usklade vozni redovi buseva ZET-a s voznim redom vlakova HŽ-a (gradskih i prigradskih) za svaku stanicu vlaka te poveća broj vlakova.
Sada popriličan broj autobusa vozi do Črnomerca i od Črnomerca Iicom i Alejom Bologne u isto vrijeme, što dovodi do velikog zagušenja tim ulicama. Npr. linije 123 Posusedsko dolje, 124 Gornji Stenjevec, 125 Gornje Vrapče, 130 Borčec, 131 Bizek, 137 Perjavica - Borčec sve voze do Črnomerca i od Črnomerca.
Umjesto toga, te linije bi trebalo skratiti, dio autobusa bi vozo kružno i češće (svakih 10-15 minuta) po naselju do stanica vlaka na Aleji Bologne, gdje bi putnici mogli prijeći na vlak (s istom kartom).
Isto bi se moglo primijeniti i na druge dijelove grada gdje busevi voze parlelno s vlakom.
Također, predlažem da busevi koji bi i dalje polazili s Črnomerca ne kreću u isto vrijeme, već u razmaku od 5 minuta do 10 minuta. Tako bi se osigurala bolja povezanost s tramvajima, bolja iskorištenost postojećih kapaciteta buseva od strane velikog broj ljudi koji koristi buseve na tako kratkom zajedničkom dijelu trase te smanjila zagušenost prometa u Ilici i Aleji Bologne.