Poboljšati prometnu povezanost Donje i Gornje Dubrave

S obzirom da su svi sadržaji (pošta, dom zdravlja u Grižanskoj, kulturni centar Dubrava itd) locirani u Gornjoj Dubravi a u Donjoj nema ama baš ništa od toga, problem je što je prometna povezanost gotovo nepostojeća - postoji samo linija 214 koja vozi jednom na sat, ali ne postoji ni jedna linija pomoću koje bi se od Donje Dubrave moglo doći do okretišta tramvaja i autobusa u Dubravi.

  1. Predlažem da se nekoliko linija koje se okreću u Dubravi produlje tako da obuhvate i dio Nove Branimirove

  2. Predlažem da se na ulazu u tramvajsku remizu u Dubravi (kod Plodina) napravi stanica za putnike, tako da bar oni tramvaji koji odlaze u spremište ili iz njega izlaze, mogu povesti putnike. Sada je to zabranjeno i svi putnici moraju izići skroz gore na posljednjoj službenoj stanici i preći sav taj put pješice, i ovisimo o dobroj volji vozača tramvaja da prekrši pravilo i poveze nas skrivećki u strahu da će to netko vidjeti i prijaviti ga. Kad resursi već postoje glupo ih je ne iskoristiti. Kad je spremište već tamo, zašto to ne iskoristiti za prijevoz putnika za one tramvaje koji već tuda prolaze na prvoj i zadnjoj vožnji. I to je nešto. Tako da ljudi koji idu kod liječnika ili na poštu ili sl si mogu isplanirati i povesti se javnim prijevozom.

  3. Predlažem da se uvede okretište tramvaja ispred spremišta u Dubravi i da se redovite linije koje se okreću na okretištu Dubrava produlje i obuhvate novo okretište.

U kontekstu povezivanja - nužno je i napraviti barem jedan pješačko-biciklistički prijelaz preko pruge između Trnave i Svetica.