Kustošija High Line

Pozdrav! Evo da dodam i jedan prijedlog za Kustošiju :slight_smile: Ovo je nešto o ćemu se već pisalo, ali da spomenem i ovdje obzirom da se radi o mom kvartu i zbilja bih htio da se tako nešto ostvari. Naime, trenutno se od okretišta Črnomerec do Gornje Kustošije i Grmoščice može doći samo hodanjem po glasnoj i prometnoj Ilici.

S druge strane, okretište Črnomerec je zelenom linijom preko Millerovog brijega i napuštenog mosta koji se koristio za prijenos gline povezano s tim naseljima i parkom prirode Grmoščica za svega 500 odnosno 700 m. Trenutno se taj potez ne može koristiti jer su Konzum ili Ciglana ogradili pristup i sve je zaraslo. Mislim da bi bilo prekrasno kad bi se uredila jedna zelena šetnica na tom potezu za stanare tih kvartova kao i za ljude koji čekaju buseve na Črnomercu za Zaprešić, bicikliste koji idu svaki vikend na Grmoščicu i sl. To bi bila zelena oaza ovog dijela grada gdje zbilja nema puno parkova. :deciduous_tree:

Zamislite ovako neku scenu iznad Kustošijanske ulice…

8 Likes

Omg, pa ovo je genijalno! Rasplakat ću se od sreće. Ali koliko para bi to koštalo, to mi se ipak čini strahovito skupo i u našem kontekstu dosta luksuzno.

Jako fora prijedlog!

Odličan prijedlog! Za ovakve stvari grad mora imati novaca!

1 Like