Javni sadržaji za građanstvo – razvoj i povrat sportskih sadržaja građanstvu

Savski nasip kao najveći prostor gdje građani rekreativno upotpunjuju sportske potrebe unaprijedit će se dodatnim sportskim sadržajima i infrastrukturom čime bi se dodatno i što kvalitetnije omogućilo njegovo korištenje u okviru javnih potreba. Prostor sportsko-rekreacijskog centra Svetice će se također revizijom javnog natječaja, potpisanog ugovora i imovinsko-pravnih odnosa povezanih sa zemljištem vratiti natrag u javne, sportsko-rekreativne svrhe za građanstvo kako je bilo i dosad.

Također bi bilo super kad bi se po parkovima u raznim kvartovima stavilo više sprava za vježbanje. Puno je ugodnije vježbati u prirodi nego u zagušljivim teretanama :muscle:

4 Likes

Za Savu i nasip je potrebno napraviti nešto više od dodavanja dodatnog sportskog sadržaja. Rijeka Sava je prirodno bogatstvo u središtu grada koje je predugo zanemarivano. Zagreb mora početi živjeti sa njom, a ne doživljavati ju samo kao jednu prepreku koja dijeli grad na novi i stari dio.

1 Like

Što je s velikom većinom grada kojoj savski nasip nije u blizini?

Umjesto

treba stajati “svaka gradska četvrt” ja mislim da par sprava ako je natječaj pošten, i nije toliki iznos

Ovo za Svetice obavezno, formulacija je savršena!

Ja se samo prisjećam projekata koji su prezentirani zadnjih godina, a od njih ništa. Jedan od njih je bio i uređenje nasipa za biciklističku stazu cijelom dužinom sve do Slovenije i dalje kroz Sloveniju. Bilo bi dobro ispitati gdje je taj projekt sada i radi li se na njemu.

Misliš ko onak u Smogovcu i još u Maksimiru ak se ne varam.Ja sam za street workout.Jer to je jednostavnije za postavit.Mada ja to baš i ne bi koristila.No u dijelu kod Prisavlja ima mjesta za sprave.