Česma, a ne fontana na Kvatriću

Umjesto neodržavane i neprimjetne fontane koja je tamo postavljena prilikom preuređenja Kvatrića prije 10 godina, bilo bi super vratiti česmu s besplatnom pitkom vodom koja je tamo postojala prije nego je tamo postavljena još jedna beskorisna fontana!

9 Likes

Osim na Kvatriću, česme bi trebalo ponovno postaviti na prometnim punktovima po cijelom gradu. Pitka voda je gotovo pa nestala iz javnog prostora Zagreba, što je velika šteta.

7 Likes

Slažem se, česmu bi svakako trebalo vratiti na Kvatrić, i to u okviru realizacije nove mreže punktova s besplatnom pitkom vodom za sve bitne javne prostore poput javnih parkova i pješačkih zona.

Česme su, kao i ostala komunalna oprema, pokazatelj javnozdravstvenog, sigurnosnog i komunalnog standarda grada, a one novouvedene bi dizajnom trebale biti prilagođene suvremenim potrebama, svim dobnim skupinama, osobama s invaliditetom i životinjama.

Višegodišnja zapuštenost velikoga broja postojećih gradskih česmi čini ih ne samo neupotrebljivima nego i nevidljivima. Sustav gradskih česmi stoga treba sustavno unaprijediti ali i promovirati. Onaj postojeći, uz nužnu nadogradnju novom mrežom punktova s besplatnom pitkom vodom treba predstaviti kao nešto pozitivno, napredno i sigurno čime se bitno podiže komunalni standard grada.

4 Likes