Big data - svi podaci koji se skupljaju u razlicitim institucijama

Grad treba otvoriti pristup svim podacima koji se skupljaju: onima koji su bezopasni u izvornom obliku (tramvaji, promet,kamere na raskrscima…) i onima koji sadrze privatne podatke u sifriranom obliku. Ovo bi otvorilo prostor razvoju mladim start-up ovima te bi se povecala transparentost funkcioniranja grada. Sam grad ili gradske strukture analizu ovih podataka nece napraviti ali ako se podaci otvore onda se moze ocekivati da to mladi start upovi naprave. Primjer ovoga bi bio tramvajski promet i informacije koji i kada tramvaj dolazi u moji mogu uci invalidi.

1 Like

Da super ideja.
Napraviti na ključnim mjestima interaktivne panoe, za razmjenu informacija u kvartovima.

Apsolutno se slažem. Tužno je kroz koliko birokratskih prepreka programeri i kreativci uključeni u organizaciju Programiraj za Hrvatsku moraju prolaziti kako bi došli i do nekih najosnovnijih podataka. Trebalo bi se takve entuzijastične pojedince poticati i maksimalno im pomagati kako bi izradili svoje aplikacije i analize podataka.

Ti se podaci prikupljaju novcem iz naših poreza i prireza. Ukoliko to nisu neki sigurnosno osjetljivi podaci, građani bi im trebali moći pristupiti — i to u računalno čitljivom formatu.

jeste skupili dosad podatke gde mogu da ih nađem hvala :kissing_closed_eyes:


apsolutno se slažem gde su podaci hvala svima! :horse_racing:

dajte ih meni da ih stavim na flopi :floppy_disk: hvala svima!!

1 Like