Adžijina ulica , urediti javni prostor, napušteni dio sjeverno od stadiona

Na zapuštenom dijelu bivše tvornice svile “Bubare” , napraviti javni prostor , dostupan svim generacijama. Puno zelenila, park - bez betona, asfalta. Sa puno drveća, česmi za vodu, gdje bi se ljeti mogli odmarati i stari i mladi - međugeneracijsko druženje, oaza mira.
Isto tako tu bi se mogli održavati amaterski koncerti svih vrsta, predavanja liječnika - o temama koje interesiraju mlade ili stare. Predavanja tipa putopisa, ili kako uzgajati hranu na balkonu, kako reciklirati, ili uradi sam.
Vikendom sajmovi prodaja sezonskih proizvoda proizvođača iz okolice ili sajmovi prodaje odnosno zamjene stvari koje ne trebaju u kućanstvu (razglednice, fotografije, staro posuđe i slično). To je isto dobro zbog recikliranja i smanjenjena otpada i kao mjesto skupljanja i druženja.
Uglavnom naglasak staviti na druženje, povezivanje starih i mladih kako bi svi mogli zajednički učestvovati u oblikovanju svoje mikrosredine. Napraviti park namjenjen svima, dozvoliti građanima da tu sade biljke , a ne na svakih 50 metara ograđeno dječije igralište.

2 Likes